Menu

Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką

Łosoś Norweski - nie może go zabraknąć w Twoim jadłospisie!
Jego spożywanie poprawia funkcjonowanie narządu wzroku, układu nerwowego, serca, a także chroni przed anemią, korzystnie wpływa na wygląd skóry.
To tylko niektóre ze zdrowotnych właściwości łososia. Wyjątkowy smak tej ryby sprawia, że jest nieoceniona w kuchni.
Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką - czyż nie brzmi wspaniale? Przepis na blogu - z nim kilka ciekawostek o łososiu norweskim.

Czytaj dalej...

Pieczony filet z dorsza a'la Morex ze szpinakiem

Dzisiejszy przepis to wyśmienity, pieczony dorsz a'la Morex ze szpinakiem. Danie lekkie, zdrowe - bogate w witaminę A, D i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz żelazo. Chude, białe mięso dorsza jest doskonałe dla każdego, kto dba o linię i nie tylko;) Zapraszamy na bloga.

Czytaj dalej...

Sola w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów

S O L A - ryba ceniona wśród lekarzy i dietetyków.
Zawiera dużo jodu, witaminy D3, a mało tłuszczu i jest lekkostrawna.
Uznawana za jedną z najszlachetniejszych ryb morskich.
Przepis na solę w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów
- czeka na Was na blogu oraz kilka ciekawostek o tej zacnej rybie:)

Czytaj dalej...

Labraks z ziemniakami i serkiem halloumi

SŁONECZNE LATO W PEŁNI!!!
A u nas LABRAKS z GRILLA!!!
To śródziemnomorska ryba o chudym, białym mięsie, idealna na upalne dni.
Ze śmietaną tymiankową, pieprzem cytrynowym, chrupiącymi plasterkami ziemniaczków i serkiem halloumi. REWELACJA!!! Zapraszamy na bloga - tam czeka na Was przepis i ciekawostki o labraksie.

Czytaj dalej...

RYBNE KONSERWY TERMICZNE

W A K A C J E !!!
Wybieracie się pod namiot, na camping? W góry, czy nad morze?
Wszędzie tam będą nie zastąpione KONSERWY RYBNE. Możesz zabrać je bez obaw - nie wymagają chłodzenia, a opakowanie jest trwałe. Nic nie smakuje tak w plenerze, jak rybka z puszki - czy to paprykarz, makrela w pomidorach, tuńczyk w oleju, czy rybna sałatka:) O konserwach na naszym blogu:) Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare

W DNIU MATKI życzymy wszystkim Mamom 100 lat!
Dla MAM w tym wyjątkowym dniu przygotowaliśmy przepis z odrobiną luksusu i dużą dawką zdrowia:) - Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare.
Danie to wzmacnia układ kostny, poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego oraz pracę serca. Elegancko podane z marynowanym imbirem, kaparami i posypane sezamem prezentuje się wyśmienicie. Przepis na blogu. Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Limanda w panierce z parmezanu z sałatką z warzyw sezonowych

Dzisiaj na naszym stole królewskie danie z LIMANDY ŻÓŁTOPŁETWEJ. To znakomita ryba z rodziny flądrowatych, o bardzo delikatnym i zdrowym mięsie. Podana w panierce z parmezanem i sałatą smakuje cudownie!!! Przepis oraz kilka ciekawostek o limandzie żółtopłetwej na blogu. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...
Subskrybuj to źródło RSS
Chcesz otrzymywać informacje o promocjach?
Zapisz się do naszego newslettera