Menu

Labraks z ziemniakami i serkiem halloumi

SŁONECZNE LATO W PEŁNI!!!
A u nas LABRAKS z GRILLA!!!
To śródziemnomorska ryba o chudym, białym mięsie, idealna na upalne dni.
Ze śmietaną tymiankową, pieprzem cytrynowym, chrupiącymi plasterkami ziemniaczków i serkiem halloumi. REWELACJA!!! Zapraszamy na bloga - tam czeka na Was przepis i ciekawostki o labraksie.

Czytaj dalej...

RYBNE KONSERWY TERMICZNE

W A K A C J E !!!
Wybieracie się pod namiot, na camping? W góry, czy nad morze?
Wszędzie tam będą nie zastąpione KONSERWY RYBNE. Możesz zabrać je bez obaw - nie wymagają chłodzenia, a opakowanie jest trwałe. Nic nie smakuje tak w plenerze, jak rybka z puszki - czy to paprykarz, makrela w pomidorach, tuńczyk w oleju, czy rybna sałatka:) O konserwach na naszym blogu:) Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare

W DNIU MATKI życzymy wszystkim Mamom 100 lat!
Dla MAM w tym wyjątkowym dniu przygotowaliśmy przepis z odrobiną luksusu i dużą dawką zdrowia:) - Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare.
Danie to wzmacnia układ kostny, poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego oraz pracę serca. Elegancko podane z marynowanym imbirem, kaparami i posypane sezamem prezentuje się wyśmienicie. Przepis na blogu. Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Limanda w panierce z parmezanu z sałatką z warzyw sezonowych

Dzisiaj na naszym stole królewskie danie z LIMANDY ŻÓŁTOPŁETWEJ. To znakomita ryba z rodziny flądrowatych, o bardzo delikatnym i zdrowym mięsie. Podana w panierce z parmezanem i sałatą smakuje cudownie!!! Przepis oraz kilka ciekawostek o limandzie żółtopłetwej na blogu. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...

Filet z halibuta z kaszą pęczak i burakiem

U nas zdrowo i smacznie! Danie z halibuta białego, uznawanego za jedną z najbardziej wartościowych ryb morskich - bogatych w witaminy, kwasy Omega-3 i mikroelementy. Przepis na filet z halibuta z kaszą pęczak i burakiem oraz kilka ciekawostek o tej wyjątkowej rybie na naszym blogu. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...

Plamiak a'la Morex z duszoną botwiną

Plamiak - znacie taką rybę? Jeśli nie, to czas najwyższy ją poznać. Ryba ta jest bardzo smaczna, posiada chude, białe mięso, bogate w białko, witaminy A i D oraz kwasy Omega-3. Dostarcza 100 % dziennego zapotrzebowania na jod. Plamiak a'la Morex z duszoną botwiną to wyborny, autorski przepis naszego Szefa Kuchni - zapraszamy na bloga. Czeka tam na Was również kilka ciekawostek o plamiaku:)

Czytaj dalej...

Tagliatelle z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Jeździsz na rowerze, biegasz? Po ciężkim treningu zastanawiasz się co zrobić na obiad? Tuńczyk w kawałkach z makaronem tagliatelle to doskonała dawka białka i węglowodanów. Do tego jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Polecamy wszystkim uprawiającym sport:) Przepis na blogu. Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Łosoś z bukietem kwiatowym warzyw Poltino i kremem chrzanowo–pietruszkowym

Wzbogaćcie swoją zimową dietę o dania z łososia! Wiecie o tym, że zawarta w nim witamina B chroni przed anemią i poprawia wygląd skóry, z kolei witaminy A i E zapobiegają powstawaniu zmarszczek. Łosoś z bukietem kwiatowym warzyw Poltino i kremem chrzanowo–pietruszkowym to nasza dzisiejsza propozycja na zdrowy i smaczny obiad. Zapraszamy na bloga.

Czytaj dalej...

Śledź od SEKO z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i chrzanem

Dbasz o sylwetkę? W Twojej diecie nie może zabraknąć śledzi! Są to ryby mało kaloryczne, bogate w potas, ułatwiający usuwanie nadmiaru wody z organizmu,oraz kwas Omega-3 przyśpieszający przemianę materii i spalanie tłuszczów. Na naszym blogu czeka na Ciebie nowy przepis - Śledź od SEKO z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i chrzanem oraz ciekawostki o śledziu atlantyckim. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...

Ryby na Polskim stole

Polska Grupa Rybna wydała kolejną książkę kucharską - „Ryby na Polskim stole".

To ponad 250 kolorowych stron, przepisów, porad kulinarnych oraz ciekawostek o rybach. Książka zawiera 80 autorskich przepisów Szefa Kuchni Krzysztofa Wronki - Doradcy Kulinarnego Polskiej Grupy Rybnej.

Są to dania urozmaicone, smaczne i zdrowe, zarówno na specjalne okazje, jak i te na co dzień.

Mamy nadzieję, że nasza książka kucharska zyska uznanie, a dania zawitają na Państwa stołach.

Zdjęcia potraw - Magdalena Stamper-Groń Studio Graficzne Blue
Rysunki - Dominika Ostrówka
Opracowanie graficzne książki - Elżbieta Olma
Okładka - Fotolia sergeyshibut

Czytaj dalej...
Subskrybuj to źródło RSS
Chcesz otrzymywać informacje o promocjach?
Zapisz się do naszego newslettera