Menu

Tilapia „Eurofish" zapiekana z pomidorem i kruszonką z fety

Tilapia „Eurofish" zapiekana z pomidorem i kruszonką z fety - SMAKUJE CUDOWNIE!!!
Delikatna ryba o sporej zawartości białka i niewielkiej ilości tłuszczu, zalana sosem, posypana serem, pieczona z pomidorami.
PYSZNA:) Takie przepisy tylko na blogu Polskiej Grupy Rybnej.
Zapraszamy!

Czytaj dalej...

Pstrąg łososiowy a'la Kohler z kuskusem i sosem meksykańskim

WIOSNA:) Warto wzmocnić swój organizm podczas „przesilenia wiosennego" witaminą D i kwasami omega-3 EPA i DHA. Wpływają one na prawidłowy rozwój tkanki nerwowej, mózgu, oczu, redukują poziom cholesterolu, obniżają ciśnienie krwi i działają antynowotworowo. Doskonałym ich źródłem jest PSTRĄG ŁOSOSIOWY. Stąd nasza dzisiejsza smaczna i zdrowa propozycja - Pstrąg łososiowy a'la Kohler z kuksem i sosem meksykańskim.

Czytaj dalej...

Łosoś z kalarepą

Łosoś z kalarepą to doskonały przepis od FRoSTY z naszej książki kucharskiej „Ryby na polskim stole". Filet z łososia FRoSTA, kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem FRoSTA, mango oraz gałązki rozmarynu, sok z limonki i ząbek czosnku tworzą to wyśmienite danie. 100 % naturalnych składników:) Zapraszamy na bloga.

Czytaj dalej...

Polędwica z tuńczyka z pieczonymi ziemniakami i prażonym słonecznikiem

Za oknem spory mróz. Polędwica z tuńczyka z pieczonymi ziemniakami i słonecznikiem to nasza propozycja na pożywny, zimowy obiad.
Smaczny przepis oraz informacje o tuńczyku żółtopłetwym czekają na Ciebie na blogu.
Największy złowiony okaz miał 3,7 m i ważył 679 kg.
Chcesz wiedzieć więcej - zajrzyj na bloga:)

Czytaj dalej...

Łosoś z mascarpone i fasolką szparagową Poltino

KETA - ryba z rodziny łososiowatych:) Znacie taką rybę?
Jedna jej porcja zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na jod i potas!
Ceniona wśród miłośników zdrowego żywienia.
Wpływa korzystnie na pracę układu nerwowego, mózgu, a także obniża ciśnienie tętnicze i reguluje wydzielanie hormonów tarczycy.
Łosoś z mascarpone i fasolką szparagową Poltino to nasz dzisiejszy przepis - przepyszny!
Zapraszamy na bloga. Smacznego:)

Czytaj dalej...

Delikatny morszczuk parowany z olejem z lubczyku

Czy wiesz, że MORSZCZUK polecany jest przy diecie odchudzającej, a także powinien znajdować się w menu kobiet w ciąży? Zawiera składniki mineralne: żelazo, selen, jod, witaminy A i D oraz kwasy tłuszczowe Omega-3. Delikatny morszczuk, parowany z olejem z lubczyku - to nasza „propozycja na zdrowie"! Przepis i ciekawostki o rybie na blogu. Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Ryby wędzone na zimno i na gorąco oraz suszone

Ryby wędzone na zimno, czy na gorąco? A może suszone? Na czym polega różnica?
Które z nich zachowują więcej wartości odżywczych?
Które uznawane są za rarytas?
Jakie formy przetwórstwa rybnego są najzdrowsze?
Chcesz poznać odpowiedzi na te pytania - zapraszamy na bloga Polskiej Grupy Rybnej.

Czytaj dalej...

Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką

Łosoś Norweski - nie może go zabraknąć w Twoim jadłospisie!
Jego spożywanie poprawia funkcjonowanie narządu wzroku, układu nerwowego, serca, a także chroni przed anemią, korzystnie wpływa na wygląd skóry.
To tylko niektóre ze zdrowotnych właściwości łososia. Wyjątkowy smak tej ryby sprawia, że jest nieoceniona w kuchni.
Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką - czyż nie brzmi wspaniale? Przepis na blogu - z nim kilka ciekawostek o łososiu norweskim.

Czytaj dalej...

Pieczony filet z dorsza a'la Morex ze szpinakiem

Dzisiejszy przepis to wyśmienity, pieczony dorsz a'la Morex ze szpinakiem. Danie lekkie, zdrowe - bogate w witaminę A, D i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz żelazo. Chude, białe mięso dorsza jest doskonałe dla każdego, kto dba o linię i nie tylko;) Zapraszamy na bloga.

Czytaj dalej...

Sola w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów

S O L A - ryba ceniona wśród lekarzy i dietetyków.
Zawiera dużo jodu, witaminy D3, a mało tłuszczu i jest lekkostrawna.
Uznawana za jedną z najszlachetniejszych ryb morskich.
Przepis na solę w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów
- czeka na Was na blogu oraz kilka ciekawostek o tej zacnej rybie:)

Czytaj dalej...
Subskrybuj to źródło RSS
Chcesz otrzymywać informacje o promocjach?
Zapisz się do naszego newslettera