Menu

Przepisy kulinarne

Rozpoczynamy serię podróży kulinarnych z naszym Szefem Kuchni - Krzysztofem Wronką.
Kilka razy w miesiącu będziemy raczyć Państwa przepisami na wyśmienite ryby.

Labraks z ziemniakami i serkiem halloumi

SŁONECZNE LATO W PEŁNI!!!
A u nas LABRAKS z GRILLA!!!
To śródziemnomorska ryba o chudym, białym mięsie, idealna na upalne dni.
Ze śmietaną tymiankową, pieprzem cytrynowym, chrupiącymi plasterkami ziemniaczków i serkiem halloumi. REWELACJA!!! Zapraszamy na bloga - tam czeka na Was przepis i ciekawostki o labraksie.

Czytaj dalej...

Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare

W DNIU MATKI życzymy wszystkim Mamom 100 lat!
Dla MAM w tym wyjątkowym dniu przygotowaliśmy przepis z odrobiną luksusu i dużą dawką zdrowia:) - Tatar z tuńczyka z kawiorem DalMare.
Danie to wzmacnia układ kostny, poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego oraz pracę serca. Elegancko podane z marynowanym imbirem, kaparami i posypane sezamem prezentuje się wyśmienicie. Przepis na blogu. Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Limanda w panierce z parmezanu z sałatką z warzyw sezonowych

Dzisiaj na naszym stole królewskie danie z LIMANDY ŻÓŁTOPŁETWEJ. To znakomita ryba z rodziny flądrowatych, o bardzo delikatnym i zdrowym mięsie. Podana w panierce z parmezanem i sałatą smakuje cudownie!!! Przepis oraz kilka ciekawostek o limandzie żółtopłetwej na blogu. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...

Filet z halibuta z kaszą pęczak i burakiem

U nas zdrowo i smacznie! Danie z halibuta białego, uznawanego za jedną z najbardziej wartościowych ryb morskich - bogatych w witaminy, kwasy Omega-3 i mikroelementy. Przepis na filet z halibuta z kaszą pęczak i burakiem oraz kilka ciekawostek o tej wyjątkowej rybie na naszym blogu. Zapraszamy:)

Czytaj dalej...