Menu

Przepisy kulinarne

Rozpoczynamy serię podróży kulinarnych z naszym Szefem Kuchni - Krzysztofem Wronką.
Kilka razy w miesiącu będziemy raczyć Państwa przepisami na wyśmienite ryby.

Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką

Łosoś Norweski - nie może go zabraknąć w Twoim jadłospisie!
Jego spożywanie poprawia funkcjonowanie narządu wzroku, układu nerwowego, serca, a także chroni przed anemią, korzystnie wpływa na wygląd skóry.
To tylko niektóre ze zdrowotnych właściwości łososia. Wyjątkowy smak tej ryby sprawia, że jest nieoceniona w kuchni.
Filet z łososia z pieczarkami, kalafiorem Poltino i szynką - czyż nie brzmi wspaniale? Przepis na blogu - z nim kilka ciekawostek o łososiu norweskim.

Czytaj dalej...

Pieczony filet z dorsza a'la Morex ze szpinakiem

Dzisiejszy przepis to wyśmienity, pieczony dorsz a'la Morex ze szpinakiem. Danie lekkie, zdrowe - bogate w witaminę A, D i nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 oraz żelazo. Chude, białe mięso dorsza jest doskonałe dla każdego, kto dba o linię i nie tylko;) Zapraszamy na bloga.

Czytaj dalej...

Sola w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów

S O L A - ryba ceniona wśród lekarzy i dietetyków.
Zawiera dużo jodu, witaminy D3, a mało tłuszczu i jest lekkostrawna.
Uznawana za jedną z najszlachetniejszych ryb morskich.
Przepis na solę w panierce z pieczywa tostowego i suszonych grzybów
- czeka na Was na blogu oraz kilka ciekawostek o tej zacnej rybie:)

Czytaj dalej...