Menu

Warto wiedzieć

Kategoria wpisów: WARTO WIEDZIEĆ

Ryby wędzone na zimno i na gorąco oraz suszone

Ryby wędzone na zimno, czy na gorąco? A może suszone? Na czym polega różnica?
Które z nich zachowują więcej wartości odżywczych?
Które uznawane są za rarytas?
Jakie formy przetwórstwa rybnego są najzdrowsze?
Chcesz poznać odpowiedzi na te pytania - zapraszamy na bloga Polskiej Grupy Rybnej.

Czytaj dalej...

RYBNE KONSERWY TERMICZNE

W A K A C J E !!!
Wybieracie się pod namiot, na camping? W góry, czy nad morze?
Wszędzie tam będą nie zastąpione KONSERWY RYBNE. Możesz zabrać je bez obaw - nie wymagają chłodzenia, a opakowanie jest trwałe. Nic nie smakuje tak w plenerze, jak rybka z puszki - czy to paprykarz, makrela w pomidorach, tuńczyk w oleju, czy rybna sałatka:) O konserwach na naszym blogu:) Zapraszamy.

Czytaj dalej...

Ryby na Polskim stole

Polska Grupa Rybna wydała kolejną książkę kucharską - „Ryby na Polskim stole".

To ponad 250 kolorowych stron, przepisów, porad kulinarnych oraz ciekawostek o rybach. Książka zawiera 80 autorskich przepisów Szefa Kuchni Krzysztofa Wronki - Doradcy Kulinarnego Polskiej Grupy Rybnej.

Są to dania urozmaicone, smaczne i zdrowe, zarówno na specjalne okazje, jak i te na co dzień.

Mamy nadzieję, że nasza książka kucharska zyska uznanie, a dania zawitają na Państwa stołach.

Zdjęcia potraw - Magdalena Stamper-Groń Studio Graficzne Blue
Rysunki - Dominika Ostrówka
Opracowanie graficzne książki - Elżbieta Olma
Okładka - Fotolia sergeyshibut

Czytaj dalej...