Menu

Polska Grupa Rybna skupia się nie tylko na wspieraniu dystrybutorów w procesach zakupów i sprzedaży. Za misję obraliśmy sobie promowanie ryb, ich walorów zdrowotnych oraz edukację w tym zakresie.

W myśl tej idei rozpoczęliśmy współpracę z utalentowanym kucharzem Krzysztofem Wronką, który przez rok tworzył specjalnie dla nas nowe autorskie przepisy z wykorzystaniem ryb i owoców morza. Przepisy te regularnie pojawiały się na naszym blogu firmowym. Postanowiliśmy podzielić się nimi z naszymi klientami przygotowując specjalny prezent na święta– książkę kucharską „Ryby w naszej kuchni – przepisy z ryb i owoców morza”.

Mamy nadzieję, że niniejsza książka stanie się źródłem wielu inspiracji w kuchni i zaprezentuje szeroki wachlarz zdrowych i smacznych ryb dostępnych na Polskim rynku.

Otwórz książkę

Anchovis

Pierożki nadziewane farszem z Anchovis Koga Maris podane z sosem marinara

Czarniak

Czarniak w otoczce z prażonego sezamu z fasolką i sosem z owoców morza

Dorsz

Polędwica z dorsza Gadus Morhua z sosem chimichurri i pieczonymi warzywami
Gołąbki z dorsza z dzikim ryżem i sosem z prawdziwków
Dorsz a’la Triton w zielonej skorupce z sosem cytrynowym i kawiorem"
Zapiekany filet rybny z warzywami
Mus z wątróbek dorszowych King Oscar z jajkiem przepiórczym i kawiorem DalMare
Pikantne cząstki ziemniaka z dorszem w cieście piwnym

Halibut

Filet z halibuta z sałatką z groszku cukrowego i sosem dyniowym
Halibut z grilla z wiązkami warzyw i dipem kaparowym

Kalmar

Smażone krążki kalmara ze słodko-pikantnym sosem
Kalmar faszerowany gołąbkami z risotto ze śledzikami Ognista zagrycha z chilli Seko

Krewetki

Imbirowo-czosnkowe krewetki z dipem śmietanowym
Pappardelle z krewetkami i szpinakiem siekanym

Limanda

Filet z limandy w liściu nori z salsą pomidorową

Łosoś

Zupa kokosowa z pieczonym łososiem
Rybne kąski w płatkach kukurydzianych
Grillowany filet z łososia Epigon z zielonym dipem
Polędwica z łososia z chrzanowym serkiem na gryczanym postumencie
Sushi z wędzonym łososiem Graal i serkiem topionym

Makrela

Spaghetti a’la EvraFish z makrelą w sosie pomidorowym
Makrela z grilla
Pasta z filetów z makreli EvraFish
Filety z makreli w sosie pomidorowym King Oscar zapiekane w cieście francuskim

Małże

Małże z suszonymi pomidorami i makaronem grandine

Miętus

Miętus królewski podany z modrą kapustą zakrapianą cydrem i sosem grzybowym

Mintaj

Mintaj na zielono
Bulion warzywny z mintaja
Big Fish burger z filetem z mintaja
Chrupiący filet z mintaja z duszoną kapustą
Filety z mintaja rosyjskiego z warzywami duszonymi w pomidorach

Miruna

Sałatka ze smażoną miruną, burakiem i selerem naciowym
Miruna a’la Morex aromatyzowana kokosem z szampańskim sosem limonkowym
Filet z miruny ze smażonymi ziemniakami, boczkiem i dymką
Miruna po cygańsku
Filet z miruny ze smażonymi rydzami i rukolą

Morszczuk

Morszczuk kapski z orzeźwiającą sałatką z mango i musem z buraka
Medaliony z morszczuka z kremowym sosem i fasolką szparagową
Morszczuk z masłem ziołowym

Nototenia

Nototenia z grilla

Owoce morza

Owoce morza zapiekane ze szpinakiem i ryżem

Panga

Panga smażona w głębokim tłuszczu z sosem marchwiowo-porowym

Paprykarz

Bagietka nadziewana pasztetem z paprykarza
Krokiety a’la sajgonki z paprykarzem i kapustą pekińską

Pstrąg

Pstrąg grillowany z dipem z piklowanych grzybów i młodą cebulką

Sajra

Wiosenna sałatka z sajrą i sosem z maślanki

Sandacz

Sandacz z grillowanymi pomidorami, bryndzą i świeżym tymiankiem

Sardynka

Chrupiąca bagietka a’la Petropat z sardynką

Szproty

Pomidor faszerowany salsą ze szproty zapiekany pod kapeluszem z wędzonego sera
Szprota Książęca na grzance w kompozycji sałat

Śledź

Moskaliki Mors z sałatką w cykorii i słodkim sosem winegret
Śledź po japońsku z sałatką Dega
Koreczki śledziowe Mors z sałatką ziemniaczaną
Sushi ze śledziem od Morex’u
Tatar ze śledzia z zielonym jabłkiem
Śledziki Chłopskie Mors z sałatką z buraka i pikantnym majonezem
Śledzik a’la Morex z sałatą rzymską i delikatnym sosem balsamicznym

Tilapia

Tilapia z serem Brie, suszonymi pomidorami i szynką włoską

Tuńczyk

Frittata z tuńczykiem King Oscar
Pasta z tuńczyka Graal z blinami, kawiorem Abba i sosem tatarskim
Pierożki z tuńczykiem i masłem szałwiowym
Cukinia faszerowana tuńczykiem z warzywami zapiekana z mozzarellą
Pizza z tuńczykiem
Sałatka z tuńczykiem i fasolką szparagową
Chcesz otrzymywać informacje o promocjach?
Zapisz się do naszego newslettera